Blogger Layouts

L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

About Me

My photo
I'm so fragile. Please handle with care.

Thursday, 11 August 2011

Good & Bad

Assalamualaikum.

Hi semua. Sihat? Dah lama jugak tak update blog ni. And sekarang nak update, nak cerita sikit pasal kes sambung belajar ni. Kita kan mmg ada apply degree dekat UiTM. Kita apply Office Management (OM). Hari tu (berapa haribulan tak ingat) kita dah check result. Malangnya, kita tak dapat masa tu. Memang frust gila masa tu sbb memang nak sangat sambung degree. Plus nak sambung sama2 dengan bestfriend kita, Amoy.

And tadi mak kita suruh kita buka web UiTM sbb ada kawan dia suruh check kat situ. Alhamdulillah, kita dapat sambung degree course yg kita mintak tu. *happy* Tapi yg tak happy, kita tak dapat study dekat UiTM Shah Alam. Kita tercampak dekat UiTM Sri Iskandar, Perak. Jauh kan? Sudah jatuh ditimpa tangga. Dah la tercampak ke Perak, kawan baik kita, Amoy pulak dapat sambung dekat Shah Alam. How sad!

Susahnya nak mencari kawan baru kat U nanti. Haih, sedih betul. Dah berangan macam2 sebelum apply dulu. Nak sambung belajar sama2 dgn Amoy, duduk serumah, study sama2, buat assignment sama2. Tak tercapai impian tu. What can I do? Dah ini keputusannya. Mak kata "sambung Master nanti belajar sama Amoy, ok". Reaksi aku time tu "hmmm" jela yg mampu.

Tapi tak apa lah, kan? Mak and kakak2 saya semua bagi kata2 semangat. Diaorang suruh pergi je. Nanti kat sana boleh cari kawan baru. Tak tau boleh cari kawan yg sama macam sekarang atau tak. Harap2 semuanya okay2 belaka. Doakan kita ok? And to Amoy, weekend kalau free kita jumpa ek? Perak tak jauh sangat pun! *sedapkan hati*

Itu je kita nak cerita. I hope everything will be fine. Btw, thanks for your time, reading my entry. Love you! *hugs*

4 comments:

Hazirah Sapuan said...

Congrate eja!

eja gn amoi skrg ni pon lain2 tempt tp slalu jumpa kan.
so don't worry.kalau jauh pun still boleh jumpa.

Good luck tau!

Iera Fakhira said...

PERAK????!!!!!!
Jaga diri baik2 di sana nnt ya? *bercucuran air mata*

si eJa said...

Azie, thanksssss. Hmm, a'ah selalu jumpa. Weekend bole jumpa kan? Ok azie, thanks :)

si eJa said...

Iera, ha'ah Perak. Jauh kan? *sobs*. Thanks iera, will do. *hugs*